Mien Houtzager

"De vrijwilligers zijn bijzonder aardig en behulpzaam."

BoodschappenPlusBus

Interview met Mien Houtzager

"Ik vind de BoodschappenPlusBus ideaal!"

"Sinds ik in augustus ben geopereerd, ben ik niet meer zo mobiel. Met mijn rollator kan ik wel mijn boodschappen in de buurt halen, maar je wilt toch ook eens naar andere winkels in bijvoorbeeld Maartensdijk gaan. Dan is de BoodschappenPlusBus ideaal! Je wordt gehaald en weer thuisgebracht, en wanneer je dat wilt, dan helpt een vrijwilliger je in de winkels."

Voor mevrouw Mien Houtzager was het wel even slikken toen ze minder mobiel werd: zij heeft altijd bij De Bilthuysen in de ouderenzorg gewerkt, en was daarna nog jarenlang vrijwilligster in De Bremhorst, De Koperwiek en Weltevreden. Ook bij de vroegere Stichting Welzijn Ouderen was ze actief.

"Maar ik hoop dat deze immobiliteit tijdelijk is en dat ik straks weer overal naartoe kan fietsen en lopen. Tot dan maak ik graag gebruik van de BoodschappenPlusBus. Ik ben nu een paar keer naar het Maertensplein in Maartensdijk geweest. Na het winkelen, drinken we gezellig met de vrijwilligers en andere deelnemers koffie in Servicecentrum Maartensdijk. Die koffie is gratis, en voor zo'n winkeluitje betaal je slechts 3,50 euro. Onvoorstelbaar!"

"Het is ook mogelijk om met deze bus naar bijvoorbeeld een museum of tuincentrum te gaan, of om te winkelen in onder andere Kerkelanden in Hilversum. Dan betaal je natuurlijk meer en wordt er op eigen kosten ook geluncht. Aan dit soort uitstapjes wil ik ook nog deelnemen, maar dan moet ik eerst iets stabieler zijn. Ik heb in elk geval het programma met de bijbehorende kosten gekregen. Het enige wat ik moet doen, is opbellen en me ergens voor aanmelden."

"Ik kan het iedereen aanbevelen die moeite heeft met het zelf boodschappen doen. De vrijwilligers zijn bijzonder aardig en behulpzaam, de uitjes zijn gezellig en je komt eens ergens anders."

bekijk alle interviews

Meedoen en Samen