Gerda van Schaik

"Ik ben heel tevreden met MENS De Bilt"

Huishoudelijke hulp

Interview met Gerda van Schaik

"Mevrouw Gerda van Schaik is erg blij met haar huishoudelijke hulp"

"Een bevriend echtpaar, dat onder andere zorgt voor mijn administratie en mijn boodschappen, zag op een gegeven moment dat het zo niet langer kon doorgaan: ik had dringend huishoudelijke hulp nodig. Hij heeft toen wat telefoontjes gepleegd, en medio december 2017 kreeg ik via MENS De Bilt bezoek van een medewerkers van het sociaal team. We hebben een uitvoerig gesprek gehad, waarna hij een rapport schreef dat naar de gemeente gestuurd werd: de aanvraag voor huishoudelijke hulp moest vanuit de WMO, De Wet Maatschappelijke Ondersteuning, goedgekeurd worden. Dit rapport kwam hij mij al de volgende dag ter inzage brengen!"

Mevrouw Gerda van Schaik heeft onder meer artrose en kan zichzelf niet meer redden. Haar indicatie voor huishoudelijke hulp werd dan ook al snel positief beoordeeld: op 8 januari kwam via De Bilthuysen haar eerste hulp.

"Maar dat gebeurde wel dankzij de medewerker van het sociaal team. De eerste hulp kwam slechts tweemaal. Vervolgens kwam er iemand met wie ik totaal niet overweg kon en die - ook nog eens met tegenzin - slecht werk afleverde. Met de derde hulp heb ik een heel plezierig contact. Zij wilde bij mij heel graag vast komen werken. Met haar ben ik heel blij! Zij komt elke maandagochtend en werkt dan drie uur lang. Ik wilde graag een vaste hulp en die heb ik nu, mede dankzij de inzet van de medewerker van het sociaal team van MENS De Bilt."

bekijk alle interviews

Meedoen en Samen