Joke en Dina

"Het is fijn om op deze manier iets voor anderen te kunnen betekenen."

Joke en Dina zijn samen met Betty vrijwilligsters in Bij de Tijd

Interview met Joke en Dina

"Vrije tijd op leuke en nuttige manier besteden."

Nadat de Stichting Welzijn Ouderen, waar Dina Ott en Joke van der Horst zo'n 11 jaar gastvrouw waren, opging in MENS De Bilt, zijn beide dames 'meeverhuisd'. Nu zijn ze alweer vier jaar vrijwilligster in restaurant Bij de Tijd, samen met Betty van Zijl.

"Tweemaal in de week schenken we koffie en thee voor bewoners en gasten", vertelt Joke. "Zelf ben ik daarnaast ook nog drie avonden aanwezig om bewoners naar het restaurant te begeleiden, en bied ik de helpende hand tijdens uitstapjes. Deze laatste taken gebeuren vanuit De Bilthuysen."

Zowel Dien als Joke helpt af en toe ook wel eens mee in de keuken, bijvoorbeeld met broodjes smeren voor een drukbezochte lunch, of met het voorbereiden van het Kerstdiner en de Paaslunch. "Het is fijn om op deze manier iets voor anderen te kunnen betekenen", aldus Dien. "Het is niet alleen leuk, maar ook dankbaar werk."

Een sociaal werker van MENS De Bilt  coördineert de vrijwilligers in Bij de Tijd, zowel de koffiedames als de cliënten van Zideris. "Wij hebben dan vooral te maken met Esther en Sivas", vertelt Joke. "Wat onze drijfveer is? Wij willen gewoon onze vrije tijd op een leuke en nuttige manier besteden!"

Ondertussen is de heer F.J.M. van Vliet aangeschoven. Hij woont in een aanleunwoning en vindt het gezellig om in Bij de Tijd koffie te drinken en de krant te lezen. Hij treft het die ochtend: Esther was de dag ervoor jarig en deelt lekkere koeken uit. Onder veel gelach poseert hij voor de foto, terwijl Joke en Dien hem met koffie en koeken verwennen.

bekijk alle interviews

Meedoen en Samen