Irene Hoppesteyn

"Als moeder heb ik een leuk contact met het Jongerenwerk gehad."

Jongerenwerk MENS De Bilt faciliteerde Musikids in gebouw Sojos

Interview met Irene Hoppesteyn

"Er was altijd iemand van Jongerenwerk op de achtergrond aanwezig."

Normaal gesproken organiseert het Jongerenwerk van MENS De Bilt (samen met jongeren) allerlei activiteiten voor groepen, maar met Joran en Noor uit Maartensdijk verliep het anders. Irene Hoppesteyn, moeder van Joran, vertelt: ‘"Zo’n drie jaar geleden wilden Noor en Joran zelf lesgeven in zang, dans en toneel. Hiervoor hadden zij een ruimte nodig, en hun oog viel op het gebouw Sojos in Maartensdijk. Via een vriendin kwam ik in contact met het Jongerenwerk van MENS De Bilt: Joran en Noor waren toen pas 12 jaar, zaten net in de brugklas, en ik vond dat er tijdens hun lessen wel een volwassene aanwezig moest zijn.  Joran en Noor hebben aan iemand van het Jongerenwerk hun plan verteld, een ambitieus plan waaruit Musikids is ontstaan."

"Het Jongerenwerk heeft zich nooit met de inhoud van de lessen bemoeid, maar er was wel altijd iemand op de achtergrond aanwezig. Een enkele keer was ik er, of de moeder van Noor. In dat eerste jaar voerden de leerlingen van Joran en Noor een musical op in W4 in De Bilt. In het tweede jaar kwamen Noor en Joran op het idee om met hun leerlingen een musical in Figi op de planken te brengen. Dit werd een groot succes!"

"Het Jongerenwerk van MENS De Bilt heeft hen toen gevraagd om die musical ook voor de kinderen van De Kievitschool en Martin Luther King School op te voeren. Zo konden ze niet alleen in hun eigen gemeente optreden, maar ook nieuwe leerlingen werven, zodat er het jaar daarop met twee groepen leerlingen gestart kon worden."

Begin 2018 werden gedurende twee dagen uitvoeringen in Het Lichtruim gerealiseerd. Dit waren tevens de laatste musicals van Musikids, omdat Joran en Noor het te druk hebben met huiswerk.

"We hebben met het Jongerenwerk van MENS De Bilt een bijzonder leuk contact gehad. Er was altijd iemand als volwassen en verantwoordelijk persoon aanwezig, en die liet Joran en Noor, precies zoals zij dat graag wilden, hun gang gaan. Als moeder heb ik altijd een leuk contact met dit Jongerenwerk gehad."

bekijk alle interviews

Meedoen en Samen