Jennie van Wingerden

"Mijn man is vijf dagen in de week thuis en dan moet ik hem vooral bezighouden."

Steunpunt Mantelzorg

Interview met Jennie van Wingerden

"Het is fijn te weten dat je altijd bij het Steunpunt Mantelzorg terecht kunt."

Vanaf het moment dat er bij haar man vier jaar geleden Alzheimer werd geconstateerd, is mevrouw Jennie van Wingerden zijn mantelzorger. "Zijn ziekteproces verloopt heel langzaam, maar dat kan zomaar veranderen. Twee dagen in de week gaat hij naar de dagbesteding Beth Shamar in Groenekan. De overige vijf dagen is hij thuis."

"Omdat hij speciale pleisters tegen Alzheimer krijgt opgeplakt, moet ik hem dan vooral bezighouden. Van die pleisters wordt hij namelijk slaperig. We rummycuppen dan ook heel wat af! Ik sta nu een paar jaar in het bestand van Steunpunt Mantelzorg. Elke laatste woensdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd, waarop je vooral veel verhalen van andere mantelzorgers hoort. Ook worden er boswandelingen gehouden, met tot besluit koffiedrinken in De Biltsche Hoek."

"Dan is er elke tweede dinsdag van de maand in De Koperwiek een Alzheimer Café, dat ik al verschillende keren heb bezocht. Ook heb ik meegedaan aan de trainingen 'Omgaan met dementie', en dan is er nog de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Vorig jaar werd die gevierd in d'Amandelboom, en dit jaar in Huize Het Oosten. Dat is altijd erg gezellig. Er zijn workshops waaraan je kunt meedoen, en er is een etentje."

"Het Steunpunt doet dus erg veel. Je kunt er ook altijd voor advies terecht. Je hoeft als mantelzorger dus niet thuis zitten te kniezen! Nu ben ik, mede door mijn vroegere vrijwilligerswerk in het hospice en in De Koperwiek, niet eenzaam. Ik heb genoeg contacten, maar vind het ook heerlijk om gedurende de twee dagen waarop mijn man in Beth Shamar is, eens helemaal niets te doen. En het is fijn te weten, dat je altijd bij het Steunpunt Mantelzorg terecht kunt."

bekijk alle interviews

Meedoen en Samen